03 marraskuuta, 2005

Kyllä taas Vapaa Valinnassa katsottiin...



... mutta kun halvalla sai.


Nimittäin nämä:



Eli siis taas vähän lankaostoksilla riehaannuin. Ostoskorini pursuili lankoja siihen malliin, että meinasivat pudota matkalle. En kuitenkaan voinut vastustaa tuota sinistä Rusticaa, josta tulee sitten aikanaan jotain... Luultavasti sovellan siihen jotain Hippylle tarkoitettua ohjetta. Ja noista Isoveljistä suunnittelen tekeväni sitten joskus maailmassa tämän:





Löysin mallin yhdestä italialaisesta neulelehdestä, oli siinä vähän ohjeen suomentamisessa haastetta. Yleensä en ruskeasta pidä, mutta tuossa värit näyttävät oikein hyviltä. Isoveljessä ei kuitenkaan taida ruskeata edes olla, joten joudun tekemään tämän punaisista langoista, mikä ei sinänsä haittaa, koska punainen on lempivärini muutenkin. Vapaa Valinnassa ei ollut valkoista Isoveljeä ollenkaan, joten täytyy toinen ostosretki vielä tehdä.






Olen taas saanut muutaman työn valmiiksikin! Nyt minulla tuntuu olevan huivikausi menossa, 3 huivia on ollut tässä työn alla. Tein Nallesta maastovärisen Roosa-huivin, joka tosin vielä odottaa sohvankulmassa pingottamista. Lisäksi Novitan Neliraidasta hapsujansa odottaa tuo tuossa oikealla. Lilanvärisestä Rusticasta tein myös (hieman optimistisesti tosin) mukavan muhkean huivin niitä muutaman kymmenen asteen pakkasia varten. Eipähän sitten tarvitse ainakaan palella!


Mallin keksin ihan omasta päästä. Tosin eipä siinä paljon keksimistä ollut. Huivi on ihan yksinkertaista reikäpitsiä, eli vuoronperään 2 yhteen, lk ja lk, ylivetokavennus ja sileää oikeata kerros sinne väliin. Rusticaa meni 2 kerää ja kolmannesta hapsut. Pituus n. 150 cm. On kyllä ihanan pehmeä huivi, vaikka itse sanonkin :D




2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

UPS lisään tämän tähänkin...aivan ihana toi italialaislehdestä löytämäsi mekko!

Olisin erittäin otettu jos voisin saada sulta ohjetta...korvausta vastaan tietysti, suomentamisessa on ollu varmaan hiki päässä..

masipola@paju.oulu.fi

Anonyymi kirjoitti...

Rustica-huivi näyttää kivalta! Rustica on itseltäni toistaiseksi jäänyt kauppaan ohjeen puutteessa, mutta ehkä ensi kerralla harkitsen taas uudestaan :)