26 lokakuuta, 2005

Kaappien kätköistä



Jotenkin itsellä on se mielikuva, etten ole saanut mitään töitä valmiiksi, mutta kun menin tuolta kaapeista kaivelemaan, niin löytyihän sieltä! Yleensä homma tyssää minun kohdallani siihen, etten jaksa yhdistää kappaleita, tai päätellä lankoja, joten puolivalmiita tekeleitä on sitten paikat väärällään.


Löysin myös sukkakoristani ne ihan ensimmäiset villasukat. On niille kyllä käyttöä löytynyt. Hyvin ne lämmittävät, vaikka vähän eri kokoa ovatkin.

Sukkien jälkeen tein harmaasta 7 veljeksestä pitkän villatakin. Tämä oli huomattavasti pidempi projekti. Välillä takki jäi lopumaan kaapin kauimmaiseen nurkkaan kuukausiksi. Sain sen kuitenkin lopulta valmiiksi ja lahjoitin sen äidilleni, koska päätin, että harmaa ei sovikaan minulle. Äiti sai myös seuraavan tekeleeni, vaaleansinisestä Butterflysta tehdyn neulepaidan. Hän on sitä ihan julkisesti käyttänytkin.

Seuraavaksi taisin tehdä tämän:

Toppi on tehty Novitan Ministä. (Sääli, ettei sitä enää valmisteta. Oli ihan kiva lanka. Säästelen vielä viimeisiä keriäni jotain erikoisprojektia varten.)

Päättelemättömät langanpäät on tyylikkäästi piilotettu neuleen sisään, kuten seuraavassakin, samoin Ministä tehdyssä topissa:


Viime keväänä (sopivasti kesäksi :p) tein taikajakun Kotilieden ohjeella punaisenkirjavasta Nallesta.


Muuten jakku on todella hieno, mutta hihat ovat niin pitkät, että niitä saa kyllä koko ajan olla käärimässä. Tuossa asetellessani jakkua kuvaan, huomasin muuten, että siitä roikkuu sieltä täältä kaikenlaisia langanpätkiä (ei onneksi katkenneita). On tainnut joku nimeltä mainitsematon blogimaskotti käydä kokeilemassa siihen(kin) hampaitaan...

Keväällä sain vihdoin myös päätökseen tämän vaalean Tenneseestä tehdyn neuletakin. Ei ihan symmetrisen muotoinen... Äiti suostui virka-apuna ompelemaan vetoketjun takkiin, koska en itse osannut :D


Keskeneräiset työt vaikka sitten seuraavalla kerralla. Niitä taitaakin olla enemmän kuin valmiita.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja töitä! Missä Kotiliedessä tuo taikajakun malli oikein oli? Se näyttää erittäin kivalta.

Riksu kirjoitti...

Tervetuloa mukaan blogien maailmaan.

Anonyymi kirjoitti...

Taikajakku oli vuoden -04 Kotiliedessä 21 (eli 9.11.04). Käsittääkseni ohje on kokolailla sama, kuin uusimmassa Novitassa.