06 joulukuuta, 2007

Bella-huiviKävijälaskurissa pyörähti ensimmäinen kymppitonni täyteen. Sen kunniaksi tässä olisi nyt tämä Bella-huivin ohje.

Yritin pitkään saada aikaiseksi kolmiohuivia, mutta aivokapasiteetti ei vaan niiden kiemuroihin riittänyt. Sitten tutustuin Victorian Lace Today-kirjaan ja tajusin, että huiveista voi tosiaan tehdä myös tämän mallisia. Nimesin huivin Bellaksi, koska varmaan suurin osa tästä on neulottu Tuhkimotarinaa katsoen.


Ohje:

Koko: N. 170 x 70 cm pingotettuna

Lanka: Wetterhoffin Silvia, 3 kerää/n. 150 g väriä 917 (punainen). Metrimäärä n. 1500 m.

Puikot: 3,5 mm (80 cm pyöröt)

3 mm virkkuukoukku reunusta varten


Muutama kommentti:

Huivin koon muuttamisesta: Huivista saat mieleisesi pituisen helposti. Kaaviot A ja B ovat molemmat 8:lla jaollisia, joten voit poistaa tai lisätä niin monta kaavion A mallikertaa kuin haluat ja silmukkaluku menee aina yksiin kaavion B kanssa. Tämä muuttaa poimittavien silmukoiden määrää aina 24:llä.

Jos haluat neuloa huivin paksummasta langasta, voi kaaviosta A poistaa toisen timanttikuvion, jotta huivista ei tule liian leveää.

Mallikuviot saa suuremmiksi painamalla niitä hiirellä.

2 s takareunoistaan yhteen voi neuloa myös ylivetokavennuksena.

Jos ohjeessa on epäselvyyksiä tai virheitä, tai muuten vaan kaipaatte apua, niin lähettäkää toki sähköpostia tai muuta viestiä


Ensin kuva siitä, kuinka huivi rakentuu:Kaavio A neulotaan ensin. Sen suorasta reunasta poimitaan silmukat ja kaavio B:n mukaan neulotaan keskikohta. Sitten neulotaan kaavio A jälleen ja yhdistetään tähän kaavion B viimeisen kerroksen silmukat yksi kerrallaan.


Luo erittäin löyhästi 73 silmukkaa. Neulo 1 kerros nurjaa. Jatka sitten kaavion A mukaan.

Neulo kaavion A 48 kerroksen mallikertaa yhteensä 12 kertaa. Päätä silmukat niin, että tämä sivu on yhtä kireä kuin alareuna. Katkaise lanka.


Poimi nyt kappaleen suoralta sivulta nostetut silmukat niin, että kappaleen oikea puoli on itseesi päin. Poimi myös ala- ja yläreunasta kummastakin 1 silmukka. Yhteensä silmukoita pitäisi olla nyt 290. Neulo nurjaa 1 kerros.

Aloita neulominen kaavion B ensimmäiseltä riviltä. Neulo kaavion oikeasta reunasta ensimmäiset 6 silmukkaa. Toista sitten punaisella laatikolla merkittyä 8 silmukan mallikertaa yhteensä 35 kertaa ja lopuksi neulo vielä kaavion viimeiset 4 silmukkaa.

Toista kaavion B 8 kerroksen mallikertaa yhteensä 4 kertaa.


Neulo 1 kerros oikeaa.

Älä katkaise lankaa, vaan luo puikoilla jo olevien 290 silmukan perään löyhästi 73 silmukkaa. Neulo näillä 73 silmukalla 1 kerros nurjaa. Toista jälleen kaavio A:n 48 kerroksen mallikertaa 12 kertaa. Nurjan puolen kerroksilla neulo aina kerroksen viimeinen silmukka yhteen yhden kaavio B:n silmukan kanssa. Päättele silmukat.


Jos haluat, voit vielä lopuksi virkata lyhyille sivuille nirkkoreunuksen. Pidä huolta, että virkkaat reunan tarpeeksi löyhästi, muuten tulee ongelmia pingoitusvaiheessa.

Kiinnitä lanka toisen lyhyen sivun oikeaan kulmaan. Virkkaa *3 ks, 3 kjs, 1 ps ketjusilmukkaketjun ensimmäiseen silmukkaan*. Toista *-* sivun loppuun, virkkaa vielä 3 ks. Katkaise lanka. Virkkaa vastakkaiselle sivulle samanlainen reunus.


Pingota ja päättele langat.

3 kommenttia:

neja kirjoitti...

Kaunis huivi! Kiitos ohjeesta:)

routa kirjoitti...

kaunis on. eikun vaan suunnittelemaan lisää.

riikka kirjoitti...

Käsittämättömän upea huivi!