26 joulukuuta, 2007

Joululahjapläjäys

Siinä se joulu sitten meni. Viimeiset 2 kuukautta olen hiki hatussa neulonut vaan lahjoja ja nyt on vähän sellainen fiilis, että mitäs nyt sitten. Mutta elämää on joulun jälkeenkin ja enköhän kohta jotain keksi.

Nyt seuraa siis aikamoinen kavalkadi valmistuneita lahjoja. Kuvat on otettu uudenkarhealla digikamerallani, jonka siskoni osti minulle lahjaksi. Tosin itse sen kyllä maksoin :)

Ensin nämä parhaiten onnistuneet. Twisted Stitch Gauntlets IK:n Holiday 2007 lehdestä. Lankana harmaa Debbie Bliss Baby Cashmerino, vajaat 3 kerää. Jouduin hieman muuttelemaan ohjetta, koska esim. kaikki palmikonkierrot eivät menneet ihan siihen suuntaan kuin olisi ollut loogisinta.



Thelonious-sukat Cookie A:lta. 2 kerää Sandnesin Sisua juuri ja juuri riitti. Väri on oikeasti paljon violetimpi kuin kuvassa.


Mummulleni näytin jo aiemmin tätä (sillä hetkellä vielä pingottamatonta) Edwardian Lace Wrapia Heirloom Knittingin Simply Stunning-kokoelmasta ja hän ihastui siihen täysin. Pingotin huivin hänelle joululahjaksi. Lankana Rowanin Kidsilk Haze, 3 kerää väriä Liquor. Huivista tuli ihanan kevyt ja kuitenkin mohairhuivina varmasti jonkin verran lämmittääkin. Nyt kun mummu vielä raaskisi tätä käyttääkin...



IK:n Holiday numerosta tuli tekaistua Huckleberry Ascot-huivi. Ensin en tästä kauheasti tykännyt, mutta lähemmässä tarkastelussa tästä tuli kuitenkin ihan kiva. Lankana Artesano Alpaca Inca Cloud, 2 kierää. Lankaan en erityisemmin ihastunut.



Victorian Lace Today-kirjasta pitsihuivi, jolla on niin pitkä nimi, että en jaksa sitä tähän kirjoittaa :) Lankana Garnstudion Alpaca, taisi kulua n. 3 kerää. Jatkossa teen kyllä pitsihuivini ohuemmista langoista.



Viime viikolla vielä hätäisesti neuloin tämän huivin muutamassa päivässä. Ohje on Falling Water, lankana Handpaintedyarn.comista tilaamani dk-lanka, väri Purple charm. Kerän verran tähän meni. Lanka oli oikein mukavaa neuloa ja värikin upea. Liotin huivia ennen pingotusta ja väriä lähti jonkin verran, muttei mitenkään haittaavasti. Varmasti tilaan lankaa vielä lisää.


Sitten itselleni sain vihdoin valmiiksi muutaman vuoden takaisesta Modasta palmikkojakun. Napit kiinnitin vielä viime hetkellä jouluaamuna ennen mummulaan lähtöä. Lankana kaksinkertainen Garnstudion alpakka, taisi kulua lähemmäs 700 g. Ihanan pehmeä ja lämmin. Varmasti tulisi paljonkin pidettyä, jos vaan ilmat tästä hieman kylmenisivät.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana jakku! Muistaisitko millään tarkemmin missä Modan numerossa ohje oli?

Riikka kirjoitti...

Lehti oli onneksi kirjahyllyssä melkein päällimmäisenä. Eli jakku on Modasta 2/05, ohje nro 5.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania töitä! Varsinkin nuo sormikkaat ja sukat sai mut ihastumaan täysin. Täytyy tilata tuo sukkamalli jahka olen ihan varma, että saan ne toteutettua.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana neuletakki,, ja vastaus mun kovaan pohdintaan, että mitä tekisin tässä taannoin hankkimastani suklaanvärisestä 7veikasta.. Tämän haluan minäkin !!