18 heinäkuuta, 2007

Hiljakseen huivi valmistuu

Pari viikkoa sitten pääsin muuttamaan opiskelijakämpästä ihan ikiomaan (tai siis pankin... :) ) kerrostalokaksioon, jossa on sellainenkin luksus kuin vaatehuone. Jotenkin kummasti siitä muodostui hyvin nopeasti lankavarasto, kuten kuvasta näkyy:


Ei sinne sitten lankojen lisäksi juuri muuta mahtunutkaan. Mutta pääasia, että sai pahvilaatikot pois nurkista pyörimästä.

Tänään löysin lisäksi sen verran inspiraatiota, että rupesin vihdoin viimeistelemään tuota viime postissa esittelemääni huivia. En ole huiveja oikeastaan aiemmin pingoitellut, joten on ihan mielenkiintoista nähdä, millaisen muodonmuutoksen huivi lopulta tekee.



Tässä sangossa likoamassa. Täytyy sanoa, että tästä kuvasta tulee jostain syystä ihan maksa mieleen...


Pingoittaminen oli yllättävän kivutonta. Yllärinä tuli se, kuinka muutaman kymmenen minuutin huuhteluaineessa liottamisen jälkeen huivi suorastaan levahti kokonsa puolesta. Neuloessa jo ajattelin, että taitaa tulla liian pieni, mutta nyt en ole niinkään varma. Sänky ei meinannut pingoitukseen riittää. Värit ovat muuten kuvassa aivan pielessä. Alareunassa on myös joskus ala-asteella tekemäni neulatyyny, edelleen hyvässä käytössä.

Koska viimeistely on aina ollut minulle kompastuskivi, olen tällä välillä tietenkin ehtinyt neuloakin jo vaikka mitä. Kaivoin esiin Starskyn, jota jo varmaan vuosi sitten aloittelin. Neulominen alkoi sujumaan, kun huomasi, että palmikkopuikon käyttäminen nurjalla ei ole sen kummallisempaa kuin oikealla puolellakaan.


Lisäksi Tapion kaupasta ostamistani alpakoista aloitin neuletakin, josta olen jo vähän aikaa haaveillut. Malli jostain vanhasta Modasta.


Ensi kerraksi yritän saada parempia kuvia huivista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Huivi vaikuttaa kertakaikkiaan upealta! Ja vaatehuone...olen kateellinen...