29 syyskuuta, 2007

Uusi huivi

Huivikuume jatkuu. Tässä uusin tuotos:



Victorian Lace Today kirjasta Three-cornered shawl in clover pattern. Lankana Grignascon Merinosilk yksinkertaisena. Puikot muistaakseni 3 mm. Vaikka lanka ohutta onkin, tuli huivista silti aika iso. Pisimmän sivun pituus on 2,2 m ja korkeuskin 1 m.

Yllättävän nopeasti huivi valmistui, n. kahdessa viikossa. Asiaa auttoi huomattavasti se, että huivi neulotaan "lopusta alkuun". Eli ensin luodaan reilut 600 silmukkaa ja sitten aletaan neulomaan ja kaventamaan. Silmukkamäärä koko ajan vähenee ja näkee missä vaiheessa huivi on ja paljon vielä on jäljellä.



Lopuksi vielä pisimmälle eli niskaan tulevalle sivulle neulotaan pieni reunapitsi.


Huivista tuli todella ohut ja kevyt. Eihän tämä paljon lämmitä, mutta näyttää hyvältä.


Eilen kävin myös Toikalla Syyspäivän tasausmyynneissä. Ostin tuota uutta Ruska-lankaa ja neuloin siitä jo ohuen huivin pikkusiskolle. Todella mukavan ja pehmeän tuntuista ja muistaakseni huopuukin. Lisäksi ostin paidallisen Camilla-villalankaa, joka lyhyen tuttavuuden jälkeen on mielestäni melkein parasta villalankaa, mitä Suomesta saa. Se on 100 % suomalaista kampavillaa ja vaikka hieman karheaa onkin ei mielestäni kuitenkaan kutita edes paljasta ihoa vasten. Yhden huivin olen tästä tehnyt ja oli kyllä todella ihanaa neulottavaa. Värejä voisi olla enemmänkin, mutta tämä marjapuuro on ehdoton suosikkini.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kertakaikkisen upea huivi.
Olet näköjään oikein ahkera neuloja ja kivoja töitä olet tehnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Täydellisen ihana Huivi!!!

Kat kirjoitti...

Todella upea huivi!
Tulin vastavierailulle ja kiittämään jelpistä =)